justatypicalday.blogg.se

En liten blandning av vardagliga saker och tankar i mitt liv.

Jag springer i mitt hamsterhjul...

Publicerad 2013-01-17 15:27:44 i Allmänt,

Så var det alltså dax för mig att gå ner till arbetsförmedlingen, jag hade fått besked om att jag behövde en ny handligsplan. Lika jobbigt och förnedrande varje gång att behöva stå där framför gallert och vänta på att få komma in. Ja så är det faktiskt, vi står där ett 50 tal människor och väntar på att få komma in, först fram vinner eller...?
Nu är det så att jag har ju varit där ett antal gånger så nu vet jag hur det går till och kan då även dessa små kanske fula knep hur man kommer först i kön. Jaja kanske inte helt okej för de som är där första gången men de lär sig nog också med tiden.
Prick klockan 10.00 så dras alltså det här gallert upp och de släpper in alla stackare som stått och väntat utanför. Många vet liksom inte hur de ska gå tillväga och står tveksamt och förvirrat kvar och undrar vad som händer. Men jag har kommit på ett knep. Istället för att stå där och trängas med alla så glider jag in ca 2 min innan klockan tio, ställer mig lite vid sidan om och väntar. Sen ser man då alla arbetsförmedlare börjar samlas på andra sidan gallert. Sakta börjar gallert att glida upp och då sätter jag kurs rakt in med raska steg mot infodisken säger vad mitt ärende är och får en nummerlapp och får sitta ner och vänta. Idag hade jag tur och fick nummer 3. Alltså slapp jag sitta och vänta ett ex antal timmar på min tur. Fortfarande så yrar en massa stackars människor utanför och undrar vart de ska ta vägen.
Väl inne så ropas snart mitt nummer upp och jag får sitta ner med en arbetsförmedlare och dra hela min story, vilka jobb jag sökt, vad jag vill osv osv...
Idag så var det en ung tjej jag fick som var väldigt trevlig och förstående. Jag fick min nya handlingsplan som i stort sett var att jag skulle maila in vilka jobb jag har sökt i början på varje månad till min handledare. Aha det var något nytt alltså, nu ska man tydligen sköta allt via mail i stället. Men visst det går bra för mig. Innan jag var klar så kollade tjejen igenom vad det fanns för jobb att söka för mig, alltså inga här i skåne. Men sen undrade hon varför jag inte sökte det och det och det bla bla bla. Jag förklarade att det känns lite väl långt att jobba i Göteborg eller Stockholm och bo i Malmö. Men se det gick inte för sig att tycka så. Vips så hade hon skrivit ut några jobb som jag blev tvingad att söka i Kalmar, Halmstad och Gnosjö (hmm var det nu ligger).
Jo då fick jag reda på att de betalade min resa dit om jag kom på intervju. De betalade även flyttbidrag om jag fick nån av jobben. Jag undrade då liksom hur jag skulle göra med min familj och vänner mitt liv som jag har här hemma. Ja men det är väl inga problem, du kan väl veckopendla hem varannan vecka. Jag orkade inte ens svara henne utan tog emot papperna med jobben. Gick hem och sökte dem, vad annars skulle jag göra?!
Blir bara så trött på detta systemet. Är det inga arbetslösa i dessa städerna, eller de söker jobb i Malmö så att alla skickas runt. Och hur ska man ha råd att betala hyra på två ställen, eller hur ska man överhuvudtaget få tag i någonstans att bo? Tält, husvagn kanske. Ja jag vet inte. Känns som allt bara går runt i skallen på en.
Nä jag får kanske plocka fram min gamla flöjt och gå ner på stan och spela en liten trudilut och skramla in lite pengar i min hatt. Äh nä så dumt det går ju inte då dras ju pengarna av från min a-kassa.
Alltså jag är fast i ett hamsterhjul. Hur jag än gör eller försöker så springer jag bara vidare i hjulet.
Men som sagt var, positiva tankar så löser väl allt sig till slut :-)

Kram J
 

Om

Min profilbild

Jessika

En helt vanlig tjej som ibland har lite funderingar och tankar om livet. En liten blandning av vardagliga saker och tankar i mitt liv. Om min familj, mina vänner och lite allmänna intressen som kan dyka upp i min vardag. Ja helt enkelt vad som helst...

Till bloggens startsida

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela