justatypicalday.blogg.se

En liten blandning av vardagliga saker och tankar i mitt liv.

Kan man ta emot sotaren klädd i bikini?!

Publicerad 2014-07-01 14:44:24 i Allmänt,

Ja här sitter jag nu och väntar lätt irriterad på sotaren som skulle varit här för en och en halv timme sedan.  Fick gå hem tidigare idag bara för att släppa in honom, men han lyser med sin frånvaro. Något uttråkad att bara sitta inomhus och vänta ut tiden när solen strålar utanför, så det fick bli på med bikinin och läsa en bok på balkongen under tiden.

Detta får mig att tänka på när jag var liten och sotaren skulle komma på besök. Alltid lika spännande tyckte man, och det var stora förberedelser dagen innan. Stegen skulle sättas upp till taket så han kunde komma åt skorstenen, och tidningspapper lades ut från hallen in till köket. Ja på den tiden så var faktiskt sotarna en aning ”sotiga” när de kom.

På morgonen piffade alltid alla mammorna/granntanterna till sig lite extra för de skulle givetvis bjuda sotaren på frukost när han var klar. Problemet var bara att alla ville göra det!!! Så när han kom cyklandes på vår gata var det mer eller mindre en tävling vem som var först ut och bjöd in honom. Jisses, när jag tänker på det så blir jag lätt generad. Den stackaren måste ha mått något illa när han var klar med att "äta frukost" hos alla. Ja jag minns det än idag hur han satt i vårt kök en liten smutsig man, och mumsade i sig maten. Men vad vet jag, han hade kanske nått visst som fick det att liva upp alla damerna på gatan...

Pling plong... Äntiligen ringer det på dörren, nu är han här.  Snabbt på med kläder, eller vad tror ni om mig ;-)

15 min senare... Jodå, han var en väldigt trevlig och söt kille som bad om ursäkt direkt för att han var så sen. (Men nån fika blev det minsann inte här).

Kram J

 
 
 
 

Om

Min profilbild

Jessika

En helt vanlig tjej som ibland har lite funderingar och tankar om livet. En liten blandning av vardagliga saker och tankar i mitt liv. Om min familj, mina vänner och lite allmänna intressen som kan dyka upp i min vardag. Ja helt enkelt vad som helst...

Till bloggens startsida

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela